2009-12-02

Kalėdiniai sausainiai





Šiek tiek kūrybiškumo ir paprasti sausainiai taps Kalėdų eglutės puošmena arba saldžia dovanėle artimam žmogui.

Reikalinga:

* 2/3 stiklinės medaus
* 1 3/4 stiklinės cukraus
* 250 g sviesto
* 6 stiklinės miltų
* 3 kiaušiniai
* 2 a.š. sodos
* 2 a.š. cinamono
* 2 a.š. maltų gvazdikėlių
* 1 a.š. malto imbiero


Medų ir sviestą ištirpinkite vandens vonelėje, atvėsinkite.

Kiaušinius išplakite su cukrumi, sumaišykite su medaus mase, soda bei prieskoniais.

Palaipsniui įmaišykite miltus.

Gautą tešlą padėkite 3 val. (arba šiek tiek ilgiau) į šaldytuvą.

Iškočiokite 2-3 mm storio tešlą ir išpjaustykite norimos formos figūrėles (galima padaryti skylutes virvutei, kad pakabinti ant eglutės).

Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, skardą ištepkite riebalais, kepkite apie 7-10 min.

Sausanukus galima papuošti aisingu (suplakti 1 kiaušinio baltymą, 1 a.š. citrinos sulčių ir 4-5 valg.š. cukraus pudros) konditerinio švirkšto pagalba.

Šaltinis: http://samodelki.com.ua/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą